Oma PIHA -lehden blogi

Eero Miettunen

Tuhansittain narsisseja kukkalaaksossa

Gullön kartanossa Tammisaaressa on voinut tästä päivästä alkaen tutustua kukkalaaksoon, missä väriloistoa ja tuoksuja tarjoaa lähes 30.000 kukkivaa narsissia, jotka koostuvat noin 20 lajikkeesta. Kukkalaaksossa, jossa kiemurtelee puolen kilometrin mittainen hiekkapolku, on narsissien lisäksi mm. helmi- ja pikarililjoja.

Kukkalaaksossa on noin 20 narsissilajiketta

Kukinnan arvellaan olevan parhaimmillaan tulevana viikonloppuna – sopivasti juuri äitienpäiväksi. Ensimmäiset sipulit kukkalaaksoon on istutettu vuonna 2007 ja niitä on lisätty vuosittain. Sipulikukat ovat saaneet kukkia vuodesta toiseen rauhassa, sillä peurat tai myyrät eivät ole niihin kajonneet.

Kukkalaakson sipulit on tuotettu Hollannista

Kukkalaakso on narsissien lyhyen kukinnan vuoksi avoinna yleisölle ainoastaan toukokuun 20. päivään saakka. Gullön krouvin vintillä on myös kahvila, jossa on tarjolla pikkusuolaista. Tämän jutun tekstissä on käytetty myös Etelä-Uusimaa-lehdessä olleita asiatietoja. (Katso aiheesta kuvia myös Eeron kuvakulmasta).

Puolen kilometrin pituinen hiekkapolku kiemurtelee narsissien lomitse

Yellow River

Tahiti

Fortissimo

Pärlhyacint Muscari Blue Magic

 

2 kommenttia | Jätä oma kommentti

Jätä kommentti